Aktuelt

14. januar 2022
Skogfrøverket lanserer Proveniensvelgeren. Et kartbasert verktøy for veiledning i valg av skogfrø og skogplanter! Proveniensvelgeren er utviklet i samarbeid med NIBIO og finansiert av LMD.
3. januar 2022
Vi søker en medarbeider som skal ha ansvar for Skogfrøverkets foredling på gran i Sør-Norge.  Dette er stillingen for deg som liker å kombinere vitenskapelig og praktisk arbeid, inne som ute! (2. gangs utlysning)
11. november 2021
I Nordland har det regnet og snødd om hverandre i høst. Sankingen av grankongler har vært utfordrende, men så langt er resultatet lovende!
17. september 2021
Skogfrøverket har i høst etablert en egen organisering av konglesankingen nordafjells. Her finner du informasjon om konglesankingen og hvem som er tillitsmenn og kontaktpersoner!
25. august 2021
I år er det meget god konglesetting på gran mange steder, spesielt nordafjells hvor det ikke har vært frøår på mange år. I Nordland er frøtilgangen kritisk og den fine sommeren gir forhåpninger om at Skogfrøverket kan få forsterket lagrene med godt modnet frø av høy kvalitet!
Dronebilde frøplantasje
10. august 2021
Skogfrøverket er kontinuerlig på leting etter arealer til nye frøplantasjer. Har du tips til eiendommer eller arealer som kan nytte til frøplantasje for gran eller furu? Ta kontakt med oss!
24. juni 2021
Etter mange år med lite planting av furu, er interessen nå økende og det er ønskelig med tilgang på frø fra foredlet furu. Skogfrøverket har startet et foredlingsprogram for furu for hele landet, og er i full gang med arbeidet.